Alan Turing

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Alan Turing.
Alan Turing, natsikoodin purkaja. Ei tehnyt päivääkään todellisia miehen töitä. Puuhasteli jotain valtion varoin tietokoneella kuten hipsterit ja fillarikommunistit aina. Ja jo kuvasta näkee, että hän on homo. Ehdottomasti homo.

Alan Turing (1912- 1954) oli brittiläinen punavihermädättäjä, matemaatikko ja logiikan tutkija, joka on tullut tunnetuksi tietokoneen keksimisestä, natsikoodin purkamisesta ja homosaation levittämisestä.

Turingia pidetään yhtenä modernin punavihervasemmiston merkittävimmistä uranuurtajista, joka tuhosi natseista kaiken paitsi nahkaunivormut. Hänen arvonsa ja elämäntapansa ovat mahdollistaneet punavihreän liberaalin elämäntavan. Hänen kehittämänsä tietokoneet ovat suoraan vaikuttaneet kaupunkilaiseen vasemmistolaisuuteen. Ja hänen keskeinen roolinsa Hitlerin valtakauden päättymisessä on oleellisesti vaikuttanut viiksimuotiin ja on näin ollut oleellisesti mahdollistamassa ironisten hipsterviiksien syntyä.

Toisen maailmansodan aikana tämä Tom of Finlandin aikalainen laskeskeli Enigma -salakirjoituksen purkutyötä sen sijaan että olisi toiminut kuten kunnon mies, eli olisi ottanut kiväärin käteen ja mennyt juoksuhautaan ampumaan saksalaisia makuuhautoihin. Yhdistyneen Kuningaskunnan varoilla loisien hänen onnistui keksimään miten vaikea natsikoodi puretaan. Tässä kaikki.

Natsien koodia suojasi hienostunut "DA-DT" -algoritmi, jossa ei kysytty eikä kerrottu. Alan Turing keksi ovelia keinoja tämän purkamiseen. Hän esimerkiksi oivalsi miten kryptattuja viestejä saatiin tulkittua kun käytettiin punavihreitä silmälaseja. Natsikoodin purku toi natsien homoseksuaalisuuden ja piilonatsiuden kaikkien tietoisuuteen. Teko ratkaisi toisen maailmansodan lopputuloksen lähes yksinään. Koodin suurimpia saavutuksia oli esimerkiksi se, että Turingin oivallusten avulla voitiin ymmärtää hommasanasto. Tämän avulla oli mahdollista käsittää, että "maahanmuuttokriitikko" tarkoitti "natsia" ja "karvaranne" ja "partalapsi" tarkoittivat molemmat "maahanmuuttajaa". Näiden prosessejen avulla pystyttiin ymmärtämään mitä natsit tarkoittivat kun sanoivat jotain, joka ihmisten silmiin näytti käsittämättömältä ja merkityksettömältä sekasotkulta.

Alan Turing esitti merkittäviä ja luonteenomaisesti provosoivia mielipiteitä keskustelussa koneiden ajattelukyvystä ja homoseksuaalien ihmisyydestä. Hän loi erityisen Turingin testin, jonka avulla voitiin huomata että homoseksuaalit, toisin kuin aspergerin syndroomaiset, olivat ihmisiä.

Turing oli homoseksuaali, minkä vuoksi häntä vainottiin. Hän teki lopulta itsemurhan, itsemurhan jonka toimeksipanijaksi moni epäilee hallitusta. Hänen ansionsa sotasalakirjoituksen parissa tunnustettiin vasta hänen kuolemansa jälkeen ja hänen roolinsa sodassa olivat tämänkin jälkeen salattuja, sotasalaisuuksia - Britannian armeija arvosti että heiltä ei kysytty eivätkä he kertoneetkaan. Turingin kriitikoiden mukaan oli loukkaavaa väittää että suuri osa Saksan väestöstä olisi voinut olla natseja. Sen sijaan he asianmukaisesti kiinnittivät huomiota Turingin seksuaalisuuteen. Seksuaalisuuteen jota hänenlaisensa nörtit hädin tuskin edes pääsivät toteuttamaan.