Aivot

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Asdfghjklöä.”

~Aivot kolmelta aamuyöllä

”...”

~Aivot matematiikan kokeessa

”Mutta toisaalta: onko olevaisuus ikuista?”

~Aivot suihkussa
Aivot

Aivot ovat ihmiskehon yläosassa sijaitseva kasvain. Aivojen tehtävä on ohjailla byrokraattisella mielivallalla kaikkia fyysisiä ja psyykkisiä toimintojamme sekä kehittää tajunnanvirrassa kelluvia etäpesäkkeitä, eli ajatuksia. Aivojen koossa ei ihmisyksilöiden välillä ole niin merkittäviä vaihteluita – onneksi, ovathan ne ihmisen seksikkäin elin –, että kukaan elämän lahjan saanut jaksaisi niitä tämän artikkelin yhteydessä lukea, mutta sen sijaan aivojen (eritoten em. etäpesäkkeiden) laatu vaihtelee huomattavasti. Aivojen tiedetään pystyvän monimutkaisiinkin prosesseihin, ja astetta suuremman älykkyysosamäärän omaavat ovatkin kehittäneet jopa aivan kelvollisia ajatuksia. Valitettavasti useimpien aivojen kapasiteetti ei kuitenkaan ole kyllin suuri, jotta ne kykenisivät tuottamaan mitään järjellistä, ja usein käykin niin, että ajatustyön lopputulos on jotain aivan muuta.

Aivot ovat kaikkien elintoimintojemme ja ajatuksiemme eräs lähde, ja vanhan uskomuksen mukaan onkin mahdotonta elää ilman aivoja.

Aivot ovat ihmisen tajunnallisen toiminnan tärkein keskus, jossa sijaitsevat aistien päätekeskukset. Ihmisen käyttäytymisen sanelee pitkälti se, mikä on niitä ympäröivän nesteen koostumus. Useimmilla aivot lilluvat vedessä, joillakin alkoholissa, mutta viljalti on heitäkin, joiden aivot lilluvat pysyvästi kusessa (kts. kusipää). Vedessä lilluvat aivot kuljettavat kantajaansa yleensä ilmeisen eleettömästi ja huomaamattomasti, kun taas alkoholiaivot edustavat usein äänekästä ja ympäristössä tarpeettomasti huomiotaherättävää käyttäytymistä. Kusipäiset aivot löytyvät sitä vastoin yleisimmin valtiojohdosta, liike-elämän huipulta, Twitteristä sekä politiikasta.

Katso myös


Under construction.png Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli tai osio on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.
Enema.jpg Tämä lääketieteestä kertova artikkeli kärsii kroonisesta lyhytkasvuisuudesta.
Jaa tohtorin maagisesta nappipurkista nannaa kasvuhormonitasojen normalisoimiseksi.