&%@$

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pikakirjoittajilla on omia systeemeitä, joiden avulla he voivat nopeasti kirjoittaa sanoja. Nämä he kykenevät oikokirjoittamaan jälkikäteen normaaliksi kirjoitukseksi. Tätä ajatellen on kätevää, jos yleisille sanoille on esimerkiksi oma näppäin. Näin pikakirjoittaja voi korjata yleiset sanat kuten "ja", "syytetty" sekä "tota" yhdellä napinpainalluksella. Se olisi hyvin kätevä pikakirjoituskone.

Normaalikäytössä näppäimistö ei tunnu noudattavan ollenkaan samaa sääntöä. Ihmisen ei tarvitse saada irti nopeasti merkkiä ½, Voi kirjoittaa 1/2 nopeammin kun tuntee ja tietää missä ne normaalit merkit ovat. Ja esimerkiksi punnan merkkiä (£) ei tarvita missään muutenkaan. Risuaitaa (#) ei tarvitse paitsi muusikot, joille on erilliset nuotintamisohjelmat. Kukaan ei edes tiedä mitä (¤) tarkoittaa.

Kiroilunäppäintä ei sen sijaan ole. Olisi hyvin kätevää jos turha ¤ korvattaisiin vähän siltä näyttävältä kirkkovenenäppäimellä (). Näin nimittäin loppuisi turhautuminen. Sillä ainakin Hikipedian ylläpitäjien suuttuessa heidän kärsivällisyytensä rakoilee ja tätä kautta viitseliäisyys kirjoittaa pitkiä sanoja kuten "anaaliperseinen marakatti" vaikeutuu. Kirosananappulaa ei ole, ja siksi he päätyvät murheellisena takomaan niitä käyttökelvottomia erikoismerkkejä, kun parempaakaan korviketta ei ole tarjolla. Sitä paljon usein kiroilu näyttää korvautuvan erikoismerkeillä, että muutkin kärsivät tästä samasta turhaumasta.

Katso myös[muokkaa]